MelayTv Logo
Thumbnail
Transformer versi Indonesia

by Febri Andriansyah on Wednesday, March 14, 2012
37271 points

Layaknya film transformers. Di Indonesia pun kendaraan bisa berubah menjadi robot yang super hebat, orang Indonesia juga bisa membuat animasi yang seperti itu. Hebat kan??

Category:
Tags:
Sumbangan:

TINGGALKAN KOMEN

facebook comments:
Syukri Asri: kemas
Deddy Ody Okunsai: hahaha....siap2 makan mee bakso lagi tu..
Didik Permadi: manteb
Putra Abd Majid: mantopppppppppppppppppppp.....................
Zafryn Eshan: transformers
Muhammad Azri: hebat
Yutong Ytg: Mantap dari katun malaysia.hahaha
DEq JOe: nice~
Piece Heaven: kan aku kata admin dia MAT INDON...
Herry Notie: mantok gtew pak!!!!
Husmira Hussin: Terbaikkkk! Hahaha...
Ming-ming Dot: boleh tahan..
Hari Rubi: Mantapp
Arija Taf: bolehlh tahaaannnnn......
Jeffrey Muhamad: kalo ye pown dye indon napew ..? dose bsar kew ...? =.=
Jeffrey Muhamad: terbaik laa (Y).
واسمي محمد عزيزان: smart jugak,, hahahha
Iman Iman Iman: Gempak! ----------
Cassie Jauhari: boleh tahan... atok siap makan me bakso.
Kronik Keyndi: terbaik lah indonesia...
Muhammad Nafiz: sound effect memang gempak
Kamarul Ariffin Noorazyze: mcm bodoh jerk....x gempak lgsung...best lg boboiboy.
Sultan Risky: mantap bikin aja film lanjutan nya.
Evan Ken: AZIZUL FAHMI..memang bodoh,.
DeLson Hendry: malaysia upin-ipin sja..ptt malu la dgn dorang(indon)..
Syed Afifi Al-Yahya: bukan bodoh,kurang cerdik
Abangis Is Is: best jugak..robot nak makan bakso tu..negara laen tak ada..indonesia saja yg ada..
Muhammad Asrul: ending nk twu 0ptimus prime ja...
Sky Line: bagus sekali ini cartoon 3D editer........super.
Ella Anna: Takda makna pun.br sikit dah puji indon lebih..apapun indon dgn malaysia samalah.
Nama Saya Arip: THIS IS FUCKINGGGG SHITTT.... SCREW IT..
Mohd Hairi Adam: nice...
Anakecebong Kecempluung: awak mngkin pada iri sampe2 indo dijelek2kkan...
Jonathan Prayoga: jempol buat indonesia......... fuck buat malaysia...........
Muhammad Saifullah: asal fuck buat malaysia? ko tak tau ke saudara mara korang kat malaysia ni cari rezeki..kalo kiteorang anta korg balik indo balik korang nak makan ape? aku tau rezeki tu dtg dari ALLAH..yang penting korang tak tau bersyukur... harap korang tak tunjuk lagi IQ rendah korang..sian..dah lah jadi tali barut amerika mcm mane nak maju..patot lah sumenye jahil..
Muhammad Saifullah: aku paling benci lah orang yang kutuk hasil seni orang lain..bagi siapa yang mulakan bende kutuk mengutuk ni..minta maaf lah sesame sendiri..kita ni duduk dalam satu bumi..asal lah nak bergaduh..bukan nak kutuk mane2 lah kan cume nak cakap..indo ngan malaysia same je IQ sebab masing2 nak tunjuk sape lebih hebat kutuk sane kutu sini..ape yang korang dapat..gembira? puas? berdosa je..
Rurouni Kenshin: errr...animasi robot rasa2 malaysia gempak g..dr segi kartun org 3D sama ja dgn kartun malaysia.
Muhammad Saifullah: upin pon ade lah..minit ke.. 2:28
Reso Temmanginngi Siri' Tenrijampang: teruskan usahanya semoga success....
Imran Meran: bukan da lgi la crita len...boboiboy tu hapa....
Andhika Dhika DewaandHika: Jangan ngehina karya orang laen , sebelom elo bisa berkaya kayak gitu ,
Al-shaik Shafik: terrbaikkk...
Mohd Amin: awak apa ni? jangan samakan dengan kartun malaysia. just say, good so impressing..tidak perlu bandingkan. yang penting buat sebagusnya.
Muhd Khayril: mengapa muka orang indon di sana hodoh-hodoh sekali sih? kenderaan nya pun buruk..indon tak akan bisa maju lorh... adakah ini sahaja kartun yg paling terbaik bagi kamu semua? kalau saya pergi ke indon..mungkin saya dapat rumah yang besar...sana murah saja. indon memang fuck sial! o0o pekerja indon hanya bisa kerja di malaysia... tp, engak ada malaysia kerja di indon seperti orang gaji....betul tak? pikirlah indon.... indon. indon. indoncerita dunia khayalan indon un macam cilaka. kalo nak buat gergasi..hanya perlu rakam dari bawah sahaja.. tak cukup bajet yer indon?
Mno Ros: Pada aku menakjubkan.. aNimasinya cantik.. terer gak indon niii.
Kemat Hassan: cayalah... 5 bintang untuk production animasi asia..takmau gaduh k ;).
Medyenvizar: yang buat siapakah..........kreatif.................
Maestro Yuchie: boboyboy?? hari2 ulang.. bg tau kat pecipta cita tu collect banyak2 baru show kan.. >..<"
RoKi RoSe: babi kau...nk mmpos??
Randy Orton: stkat cite transformer watpe...malaysia bole wat cite ultraman la.
Randy Orton: real lagi..endon wat katun x real
Hakeem Neils: lagu perdamaian lama aku x dgr...
Muhamad Muzamil: malaysia ade MANTERA.
Abdul Faiz Mohamed Idris: kita kan satu asia... yg patot korg menyalak tu ha..kt bngsa eropah..kat bngsa yg korg ske sgt tenok hasil dia org dari filem smpai lar ke bola..ape2 hal pon korg snggup tgok smpi pagi buta bola tuh..fikir sket sblm komen..bajet nk marah ajer korg neyh..
Munir Othman: bangang harap dok malaysia je tp bodoh nk mampus upin ipin 2 x tau puihhhh.......
Munir Othman: kau ni keling indon ke cakap mcm mana kang aku tapak muka kau jap lg
Muhammad Saifullah: ape masalah ko ni...ckp pkai mulut..ni menapak2 apahai!open minded la kawan.. jangan jadi katak bawah tempurung! nilah org melayu sejati!haha..tahniah..#!@$$@#$#$
Muhammad Saifullah: mu ni nak sound2 plak! apahai! ade masalah!
RoKi RoSe: indon ni mang tk kenang budi la cibai
Mno Ros: Bro aku puji base art on scene dia nampak real.. bukan macam ko rasis gampang.. tuhan tak cipta dunia ini untuk bangsa ko saja.. paham
Ewan Luffy: cam best ni anime~detail yg menarik...ada download link ni movie?
Zuliez Amri Styawan: Transformer versi Indonesia.
Rellis Kisbuk: hey anjing kutu babi kau muslim ke yahudi bangsat loe taik loe bisa nya cuma ngehina karya orang lain aku mau tau hasil karya mu mana
Muhammad Ammar: INDON INDON.. nampak sngt IQ rendah~
Âlep FirDaus: whoi kitorang ade upin ipin boboiboy bola kampung mcm2 lagi la bodoh indon
Âlep FirDaus: x sama indon darat duk atas pokok malaysia skit jer duk atas pokok indonesia pergaduhan rompakan pembunuhan fuckkkkkkkkkk i don wan go that fucking country....
Âlep FirDaus: Maestro Yuchie kau tgk mase bile bengap
Rellis Kisbuk: memang la indonesia bodoh malaysia pandai
Âlep FirDaus: diorang nie mantap2 puji x ikhlas org malaysia nak berbaik....indon cam anjeng
Rellis Kisbuk: klo kalian hargai negara aku aku jnji akan hargai negara kalian tapi komint nya muhd khayril tuh udah terlampau
Ahmad Bin Daud Sany: maaf kalau terkasar bahasa...tapi kenapa kita nak gaduh2 pasal benda kecil nie? kita negara serumpun dan banyak yang menganut agama yang sama iaitu islam.... sedih tengok gaduh2 macam nie....
Franky Aj: Cool dude
Syah Reza Rahmatullah: gak kalah sma malaysia.
Iqbal Khalid: Gaduh...gaduh...gaduh...kat mana2 pon kalau tnjuk hasil karya kerja malaysia or indon, pasti ada kutukan.... pastu citer pasal bab negara la hal2 politik la...mcm mana nak maju kalau asyik gaduh je... Korang gaduh orang barat suka korg tau x! Dan tak mustahil satu hari nanti negara malaysia or indonesia jadi macam negara palestin....PIKIR LA SIKIT!
Iqbal Khalid: sapa azizul fahmi?
Etric Hty: keren...
Danial Syahmi: Mesti syok lagi kalau ada filem penuh.
Adi Dzul: grafik yg hebat..
ShafIq Karim: Endon tetap bodo dan x maju..haha negara miskin
Haiyi Castle: Jangan menghina orang... orang pun mencuba,,,, jepun dan lain2 negara luar suda lama buat animasi.... kalau negara luar kutuk malaysia macam kamu kutuk negara orang.. apa prasaan kamu... kita tau mungkin animasi yang mereka buat belum dapat menandingi animasi di negara kita... tapi orang mencuba bagi la semangat... apa prasaan kamu kalau kamu yang berdiri d tempat orang sekarang... dan ada orang lain menghina apa yang kamu buat... sedih, marah... kecewa... sama juga... apa kata.. kalau kita jumpa video macam ni.. kita komen A, B, C sahaja... kalau ok bagi A, kalau tidak bagi C... sekurang2nya.. negara luar nampak komen orang malaysia.. mereka boleh cakap " orang malaysia ni betul berbudi bahasa didalam internet walau mereka tau video yang mereka nampak tak bagus, mereka tidak bagi komen negatif dan kata2 yang >>>>> " faham2 la maksud saya :)).
Ahmad Wahyudi: bagus! :):) kartun dari malaysia jugak bagus! :))
Febri Yeni: best.... la
Jihan Hashim: uish sudah2 tosah dok gdh..ap pn dua2 baik...dn dua2 ad kelemahan..aku bg conth skt ja..yg ln korg cri..boboyboi mg ok cita dia..smua ok..tp tngk dari segi dia..kepala besar dari bdn..jd kartun 2 mg nmpk mcm khas untuk budak2, dn cartoon ni plk hanya iklan...gravik dia kurng, gmbr gelap, n org dia smua keras..klu btl2 korg nk banding kn, banding kan gan kartun jepun final fantsy, ninja v3..ok dh jgn gdh2 lg..(aku anak malaysia).
Ecat Raub: ok jerk aku tengok gempak gak...xD.
Putra Baron: sip bagus tuch.....
Mahmad Hafiz: mcm sial........
Pian Sofian: akhirnyaaa......ada gak comment...yg bagus...dari tadi aq baca duk kutuk mngutuk jaa... btol2..aku suka comment ko..tu la caranya tuk maju,..tapi jgan smue...aku kat klas 3D pon tiru gak kot karya orng..tpi bkan smue..hahahaha
Muhammad Tasrif: dasar o muka tai,, lu nga sadar apa malay maju krna penh berguru di indo,,,,
Muhammad Tasrif: dari mna kartun malay bodohh,, iti asli indo tolol
Mohammed Rafah Azlan Arafath: betul tu cik farish,,i like malay & indo,, sbab ai wang mlayu jgk,,
Algz Dauz: GRAFIK BAEIK!
Norhisham Sham: Mmg xnafikn...trbaek!!!
Muhamad Faizal: ok juga...nampak mcm best.....
Nurwindra: assalamu'alaikum,,, kenapa harus dpermasalahkan tetang video ini,, video ini dibuat hanya utk entertaiment semata knapa harus jadi hal yang dperdebatkan,, di Indonesia bnnyak anak" yg menyukai animasi malaysia, tidak dpermasalahkan apa animasinya jelek atau tidak,, begitu juga sebaliknya,, kami tahu negara kami negara yg berkembang, mungkin orng" lebih suka menyebut negara yang miskin,, kami tau ap pemikiran negatif tentang indonesia,, bigtu bnyak cercak an dri berbagai orng tentang negra kami,, buat apa klian menganggap kami bngsa yang bodoh, ap untungnya buat kalian,, kami punya perasaan, Ingat pepatah mengatahkan kesuksesan itu sama halnya seperti roda, terkadang berada d atas dan berada d bawah,, saat kni kami memang berada dibawah, dan anda berada d atas,, ingat roda kehidupan masih berjalan, kita tidak tahu apa yang terjadi kedepannya,, masa depan adalah masa yg tidak pernak kita tahu hanya Allah Yang Maha Tahu ttg hal trsbut,, so lebih baek kita memberikan kritikan dan masukan bagi mereka yg membuat animasi ini,, bukan dengan cercaan atau pun makian,, tak ad yang sempurna d dunia ini,, kesempurnaan hanya milik Allah semata,, kata yg terakhir,, THE BEST BUAT NEGARA MUSLIM,,
Tidak Aktif: GEMPAK GILA.
Andreas Abraham: malay penakut! bangsat.....di ajak perang tak mau.....malay anjeng loe.
Muhamad Izi Efendi: owang indon owang malaysia...kowang semua tak perlu mau gaduh2 kerana dek perkara begini la ok... ingat otak dan akal fikiran kita ni di beri oleh siapa.. kita hidup dari siapa..kita mati pon dari siapa....itu je... kalau tak kerana NYA kita semua tidak berakal dan hidup di dunia nia... jangan kerana dek benda bodoh2 macam ni, kita semua nak bergaduh.. tak ada guna ya.... dari NYA kita datang dari NYA juga kita kembali... semua manusia di dunia bagus2 belaka.. tak ada yang bodoh tak ada kolot tak ada yang ketingalan.... ingat tu.... semua manusia sama ja.... pandang kedepan bukan pandang pada tanah nanti jatuh ke bawah....
Rizki Ripaldi: tidak ada buatan malaysia, dan jangan bangga. perusahaan perfilman upin&ipin tercipta oleh anak" bangsa indonesia. dan anak malaysia pinter karena UNIVERSITAS indonesia yg berada dikuala lumpur! jangan dibeda"kan, tapi buat sebagus mungkin.
RoKi RoSe: ko bdoh ea indon???
RoKi RoSe: oh ea??

VIDEO RAWAK

sds