MelayTv Logo
Thumbnail
wow! sesiapa taksuka Muslim mesti Tonton!!!

by Jessica Kim on Friday, March 02, 2012
112501 points

<--- sila share video ini

Selepas kejadian ini, perompak tulis surat bagi boss kedai runcit ini cakap dia sekarang sudah okay, ada kerja baru & anak, dan...

Category:
Tags:
Sumbangan:

TINGGALKAN KOMEN

facebook comments:
Jessica Kim: bahasa saya tak bagus..ada apa salah sila tunjukan ye.. terima kasih
Alynn Azlynn: mulia nyer hati insan nie..
Aku Aizat: hebattt
Ajak Madridistas: Good..
Glyn Tan Tai Kooi: Touching....
Waraqoh Nawfal: Subhanallah...Islam is the way of Life~.
Ahmad Muizz Zainuddin: Alhamdulilah
Saaidah Binti Athman Idas: yes..islam is the best and truth way to life.....ALLAHHUAKBAR...
Hasan Johari: apsal xbleh tgk....hurm...
Wasahlan Bin Sabir: Hidayah datang bila2, siapa sahaja. janganlah memandang keji orang lain. Bila bila masa dia akan berubah. :) semoga Allah memberi taufiq dan Hidayah kepada kita semua.
Juhary Mohd Yasin: Allahhuakbar.....
Udin Ramdzan: Ya Allah..
Akuw Alang Lorh: wow! sesiapa taksuka Muslim mesti Tonton!(kepala bapak lu macam puki anjing!
Dva Adiba: Allahuakbar~~
Faizatul Intan Norliana: apahal plak kata pandai org kapir berlakon? ini video betullah.. knp bila ada video n bukti orlam islam nie bersikap baik n ikhlas ada yg mempertikaikan kata berlakon.. geram tul aku.. pd perompak tu samada dia ikhlas @ tak kita x blh nk kata dia.. klu dia jahat dia pasti nk lawan mcm manapn.. ini siap call semula tuan kedai tu ucap terima kasih bg dia peluang..
Golden Gold: 1 fakta yang kita perlu tau ada ramai rakyat kat US terdesak, ramai yang miskin hidup melarat dan ramai yang jadi pencuri. Kerajaan yang peduli sangat. Tapi kalau nak tau, orang miskin-miskin ni yang ramai masuk Islam. Mereka ditindas oleh kerajaan sendiri, terutamanya bangsa berkulit hitam. Diorang sebenarnya bukan jahat, cuma terpaksa. Dalam hukum hudud pun, Islam tak akan potong tangan orang yang mencuri dalam keadaan terpaksa. Islam adalah agama yang indah, sebab tu ramai orang kat US sekarang masuk Islam..
Muhammad Muɀāmmil: I've no other words to say but they're still a sense of humanity in human,, Indeed, Islam is the way of life :").
Anwar Rahman Extortionist: menyampah paksa2 like/share, desperate =.=.
Jeffry Adam: alhamdulillah... ^_^
Insyirah Mutazakki: terbaikk!! ;-)
Farid Kamal: Jaga lah bahasa kita..kerana ia pakaian seseorg itu..=) sdg kan Rasul pn menegah kita mencaci kaum lain.. *maaf..ini kerana..kita adalah saudara seIslam..yg dtg dri bapa yg sma(Adam A.S)..
Amylea Azizan: SubhanALLAH.. Maha suci ALLAH..wut a news :)
Muhammad Azman: nama saya muhammad suhail...hehe..nak dkat sama dah...trasa bangga mnjadi ummat islam^..^.
Fikri Adli: @adam fadzil(tak sekolah ke!
Akuw Alang Lorh: KORG SUKE KE ORG KUTUK AGAMA KITA! KORG KAPIR KE APE!
Deddy Macho: rmai gak kna dimainkn nan jessica ni.. tu la melayu!
Wajdee Hikayat: ???????
Bobby Teh: All religions that preaches peace, goodness, and love towards mankind.It is the bad practitioners that misinterpret and deviates from the actual teachings that create the misconception of the religion to others. Thus, lets not we all be mislead by such "sinners", the servant of the "Satan".
Joe Sepang: ?????????????????????????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pemburu Bayang Gelap: Adam Fadzil : ko ni faham ke tak motif vidoe ni??? kalau x paham tanya la dulu jagan main maki ikut nafsu je...agak-2 sikit der..
Akuw Alang Lorh: AKU PULAK KNE JAGE BAHASA? SAPA TULIS ITU TAJUK?
Khaty Khadijah Othman: tpi negara kte plak yg berbeza, makin rmai plak yg nk keluar islam....nauzubillah min zalim...yg kafir nk msuk islam tpi yg islam nyer makin jauh terpesong....
Hazriq Zabidi: mgkin mksud dia bhasa prcakapan/prtuturan dia xbagus.. mintak tnjuk ajar klu ada ksilapan.. cmtu kot..
Anjang Muhadzir: ko ni faham ke x faham...
Anjang Muhadzir: indahnya kemanisan islam n iman digabungkan dalam hati.... bkan sekadar islam..
Eymah Own II: ni mest kafir lahanat yg upload video ni, sbb tu tajuk cm sial! saje nk menyesatkn umat islam la tu!
Hakim Xaxau: Betul la tajuk dia tuh -.- Sesiapa tak suka dengan orang Islam patut tengok video nih..Kan dia tunjukkan orang Islam tuh baik,dah la dia kena rompak,dia tetap belas kasihan & bagi orang tuh duit & makanan..
Eymah Own II: Hakim Xaxau,sy slh phm la ni....ngeeeee~ malu2...
Elfee Asrul: buduh lah ko ni...
Rizuan Bongsu: adui ko paham ke x maksud tajuk tu.. Bm spm ko dpt apa? video nie khas ditujukan untuk orang yang x suka islam... maksud uploader tu dia nak sampaikan mesej yang Islam itu adalah agama yang baik dan bertimbang rasa melalui video nie. so yg x suka muslim tu bole tengok dan nilai sendiri agama islam...
Nur Rabiatul Adawiyah: watched this on AXN channel.. caught on camera..
ArmyRule FarEast: ni ke yg dikatekan 'pengganas' oleh presiden AS turun temurun? sdgkan mereka dan israhell adalah pejuang keadilan?
Nadya Wanad: pasal ape je atul? tkot plak nk tgk.. =p
Nur Rabiatul Adawiyah: Nadya Wanad .. ade org nak rompak kedai ni .. but then, tuan kedai ni keluar kn senjata .. perompak tu terus takut sampai menangis . tuan kedai tanya lah kenapa rompak .. dia ckp dia org susah, ada anak kt rumah tgh lapar .. dia tkde duit .. tu yg tuan kedai bg duit sikit, and bg roti .. perompak tu terus ckp nak masuk Islam . tuan kedai tu muslim .. dia terus ajar kalimah syahadah kt perompak tu . pstu, perompak tu lepas .. skrg , perompak tu bg surat ckp dia dah okay semua .. best kan ? dpt pahala free je utk tuan kedai tu .. :)
Nadya Wanad: owhhhh pasal perompak masok islam lahh nie..igat pasal ape lahh..org bab2 video nie lemah skit..takot nk bukak sbarangan..dlu org dh kne skali bnde len yg jerit2! ahhhh takot..dh jadi fobia.. hehe..skrg baru org blh tgk.. =)
Nur Rabiatul Adawiyah: Nadya Wanad hehe . sila tgk .. dijamin selamat :)
Hanifah Anuar: mane vdio..tak kuar pon..
The Corn Ambitious: Agama yang indah di tujuh petala langit dan bumi. Agama yang tanpa kemusykilan dan agama petunjuk. Semoga umat Islam sentiasa mendapat rahmat Allah SWT.
Sharinah A ElOna: kenapa tajuk semacam?hum..
Uya Kamarudin: Allah memberikan hidayahNya dengan pelbagai cara...ALLAHhuakbar...
Mohd Nursaifullah Jamingan: Wow! Incredible.. sangat mulia.. masih mempunyai naluri kesabaran yang tinggi.. kalau aku dengan pump gun kat tangan dah lama aku lepas kasi kecai.. anyway bravo! WE ARE PROUD TO BE BORN AS A MUSLIM..
Mohd Razif Afie Puddin: smuenyer tue krna mase.....
Tuk Janggut: yer
Rizal Rodzuan: Khaty Khadijah Othman itu kerana ujian sebenar bagi seorang manusia bukanlah kesusahan sebenarnya tetapi kesenangan. ramai yg masa susah baru ingat Allah swt tapi masa senang lupakannNya. kisah nabi dengan seorang yahudi buta, dan sekarang kisah ni membuktikan buat baik kat org jahat, lama2 dia tertarik nak masuk islam pasal keindahan islam
Muhammad Arif: pelik????????????????????????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Muhammad Firdaus Ishaddin: Khaty Khadijah Othman sume sebab terpakse gak tu...wkwkwkwk....bongok nye la hai sape la nk kuar islam tu
Penyu Fanatik: kat malaysia..yg islam pon x brp islam...nak2 artis2 kat malaysia..mnyesatkn
Eeza Tee: Khaty Khadijah Othman *nauzubillahi min zalik
CHixx ROxx: raise his right hand and repeat the muslim prayer... fuhhh mengislamkn orang y nk mrompak... wabillahittaufiq
Syggg ape syg wat nii Tgok belum pegi office pon da sengettt~~: insyaallah... kami cuba... sama2.. tapi dimana slahnya? huhu.. :)
Dewa Sanubari: islam itu indah..
Masso Dasuki: Nadya Wanad haha .. trauma ~
MrPeace Norasim: kalau senapang di acu ke kepala, bukan saja masuk islam, disuruh makan tahi pun tu pencuri mesti sanggup...... klu tak mati le kena tembak. tu video mengislamkan org cara paksa la wei, guna senapang!!!!!!!!!!!!!!!! kenapa tak guna kitab????????????
MrPeace Norasim: faizatul intan norliana....>> kalau senapang di acu ke kepala, bukan saja masuk islam, disuruh makan tahi pun tu pencuri mesti sanggup...... klu tak ikut mati le kena tembak. tu video mengislamkan org cara paksa la wei, guna senapang!!!!!!!!!!!!!!!! kenapa tak guna kitab????????????
MrPeace Norasim: kalau senapang di acu ke kepala, bukan saja masuk islam, disuruh makan tahi pun tu pencuri mesti sanggup...... klu tak ikut mati le kena tembak. tu video mengislamkan org cara paksa la wei, guna senapang! kenapa tak guna kitab?
Nabil Fikri: Haaa nice. Kat negara lain makin ramai yang masuk islam Alhamdullilah. Kat malaysia? Apa da jadi?? Malaysia Boleh kn??
Syida Cr: Kan jesica kim ni yg tulis note kat bwh tu gtaw org tu da insaf ade anak bg blk pnjmn with interest. Die risau bahasa yg die gune tu salah la kot kannnnn
Fazrul Zainuddin: kalo xpham tnya....
Haziq Faisal: indahnya islam, brsyukur krana dilhirkn sbgai Islam, tu la sistem kapitalis, hnya mnguntungkn 1%, tpi, mmbuatkn 99% yg lain mndrita...
Wey langau ! betol punye pailang nampak !!: bagus punye
Haziq Sulaiman: alhamdulilah..boss 2 menunjukkn ciri2 Islam..yg Islam ni bukan agama yg kejam..mybe org kafir 2 terharu..& terbuke pntu atynye..dgn izinNye..
Matmin MAtmin: ??
Azlan Riptide: nasib baik pakcik 2 baik... badan sihat tp nak mencuri.... hanya allah yg menghukumnya.. salute pakcik
Dzul Khairi: subahannallah,, indahnya islam.
Aswad Ibrahim: terbaikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
Shafiq SenTra: allah maha besar...allah maha besar....allah maha besar... :)
Motek Krum: sape kt hidayah dtg bile2 tu salah, hidayah tu dah lm dtg dlm AL-QURAN,, apelah ko ni, xtahu jgn ckp..brubah atas diri, xkan sj2 diri blh brubah klu kt x mngubahnye,..
Kharlz Khairul: untuk pengetahuan,,U.S sekarang,,ramai yang telah memeluk ISLAM... 1TAHUN= 10ribu orang.. bukan main2,,tapi memang fakta.. n_n
Kharlz Khairul: harap2,,dan doa-doakan...semoge U.S menjadi negare ISLAM..
MrPeace Norasim: klu fakta tiada bukti, tu namanya bohong, klu setakat cakap saja, tiada kemukakan bukti tu namanya pembohong. 1 tahun = 10 ribu????????????
Dank Ary Ctipuy Rafael: http://soundcloud.com/dank-ary-ctipwuycornrefael/koma-band-keajaiban
Shafri Rizal: trbaik....islam itu indah.
Amin DevGel: sperti..awak..sndiri..taw..agama..yang..bkan..Islam..Menganggap..agama..islam..agaa..yg....keji..video..ini..tuk..org..yg..bkan..ilam..bhawa..apa..yg..mreka..pikir..kan..tentang..islam..adalah..slah...ma..ekali..islam..adalah...agama..yang..baik`
Firdaus Lobo: klu lew ade lew owg seprti tokey kedai nie kn bgus....dh lew kdai kne samun, pstue bleh bg duit lg kt owg yg nk samun tue...masyaAllah...
Deon Anthony: coba la klu tu org takde senapang..dha mampus tu org kena tibai oleh libasan parang tu..mana ada istilah "indah" lg...bukak mata korng sikit..
Mohd Kamaruddin Liau: Kenapa pula tajuk video macam tu? sindiran ke?
Roman Ziegha: mengucap banyak aku tengok video nie.eh tapi Jessica Kim yang upload ek.em...
Nor Salihah Tahir: Itu lah terlampau sngt ramai bijak pandai, ilmu baru setahun jagung dah berhujah sana sini konon mcm pendakwah...biarlah yg bertauliah dan arif saja berbicara hal Agama...kita pengikut saja.
Fairus Peugeot: Gambar video keras.. keras.. keras.. keras.. keras.. x best langsong......
Mohd Aries: styleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Umar Suhaimi: ade jgk org yg baik mcmni
Mohd Aries: tula psl . style do . mengharumkan nama islam .
Brian Antarez Pratama: walah walah kok penjahat nya yg takut.
Amirul Amri: vidoe pasal ni mcm pnah kluar kt caught on camera jer..
Apiss Muhammad Haffez Apis: tiada orang baik yang tiada masa silam.. dan tiada orang jahat yang tiada masa depan^^.
Hakeem Neils: Fadzil...cbe la ko tgk sape yg upload video ni..Dia chinese dan awal2 dah tulis dia mntak maap kalo dia ade tersalah bahasa..maksud dia..sesiapa yg tak sukakan Muslim patot tgk video ni betapa indahnya akhlak pakcik tu yg beragama Islam..siap bagi duit lagi wlaupon dirompak..jgn terjah saja lain kali k..Peace
Cool Bebeh: hahahahahah. goyang dia bila nampak tauke bawak keluar rifle. hahaha. lawak lah.
Keyla Halim: ya Allah, menangis tengok ni. subhanallah :'(
Shafiq Shahmir: tbaek...org kite lum tentu leh wt mcm nie
Hasmizi Kata Sombong: terbaik...

VIDEO RAWAK

sds