MelayTv Logo
Thumbnail
Cara Cuci Ayam DI Indonesia +++mesti tengok+++

by Kisvosky Lentern on Sunday, February 26, 2012
62488 points

perh basuh ngan air sungai ni ke?kotor siot!!korang sangup makan ke ayam kat sana kalau dah tengok vid ni..
kalo ak xsangup la..dalam sungai tu dgn sampah sarap adui..nak...

Category:
Tags:
Sumbangan:

TINGGALKAN KOMEN

facebook comments:
Hazarul Labu: NOT AT ALL LIKE THAT IN INDIA.
Lavendar Azera: mcm nak masak t xbasuh? nanti lau nak masak t basuh dgn limau.....cuci selawat basuh bersih....barulah boleh di masak.....
Sufian Pian: whatever
Siti Jas: mcm cuci baju jerk
Paridah Talib: Yek..!!!!! cuci ayam dengan air sungai yang kotor, tak sangguplah nak makan....
Paridah Talib: Taksanggup makan ayam yang dicuci dengan air sungai kotor....!
Aiffa Aiful: asal boleh dieorg niekn!!!..geliiii
Nora Muhammed: bagi orang makanan x bersih..siaplah berasap la kubur..
Sam Samri: ok ler tu.
Farida Hanum: pengotor pny indo...
Shazrul Naem: indon kotor , , mau kasi orang mkan ngak buleh bikin macam itu
Sharah Aidil: klu tgk dari cara diorang cuci, x sanggup nak makan...klu 'darudat', cuci bersih dulu ngan air bersih, baru lah rasanya boleh masak n makan.
Rasimah Ismail: Segala kekotoran dibuang ke dalam sungai.. pstu air sungai diambil semula wat cuci ayam, wat minum dll. Tiada kesedaran ttg kebersihan. Tu sbb menuntut ilmu (yg memberi manafaat) itu penting.
Mastra Mulia: kau jangan lah perburukan negara orang.. sedangkan keburukan negara kau sendiri kau tak tau.. kau tau air yang kau minun sehari2 itu mengalir darimana.. kau jugak tak tau negara2 eropa perburukkan negara kau sendiri. bahkan menganggap rendah negara kau ini.. jadi kita sesama negara asia janganlah caci mencaci buruk memburukkan.. jika ingin memburukkan, burukkan sajalah negara eropa. yang beragama yahudi end nasrani.. kita sesama negara islam tidak boleh berbuat begitu. karna bisa menimbulkan dosa pada diri sendiri.. sekian comend aku..
Saiful Nizam: dh x the air bersih lg ke kt sana nun.. ambek cara mudah je ke..
Pzan Fzan: aku stuju ngan Lavender Azera.. abis nk masak nnti bsuh gak kut. beli kt shoping complex pun blik cuci..
Atie Atie: pngotor nya......
Thenoty AQ Ank Mumy: eeeee.... geliiiii lar.. pngotor btul! bgus tk ya mkn ayam lw cm tu..
Zack Iznoy: bole aje....:p
RizNet Maltrex: terbaik...
Edwin Limban: ayam jadi halal, lebih halal bila di jual pada org ramai, tanggung lah dosa kamu.
Faizol Azha: cuba peratikan..ada plastik sampah lalu tuuuuu.
Joe Selama Lamanya: molekk..barula tak membazir..
Thania Raka Dhewi: dalam video ini tidak ada bahasa indonesia belum tentu juga orang indonesia, di tempat saya semua di jaga kebersihanya apa lagi untuk konsumi sehari hari.. bukti kan dimana tempat ini di ambil... tq
Rashidah Osman: aaaa tu pon ramai yg dok ambk org gaji indon , kalu boleh bab2 masak menyediakan makanan jangn bg depa.
Midi Dyzaryn: pergghh...bersih blkng kira yg pnting laku...tak ada kesedaran sivik&ksihatan langsung..
Narina Eina: KOTORLAH INDO PUNYA NEGARA BODOH BANGANG.
Sam Mohamad: ,,, nauzubillah! air taik dan air longkang,, semuanya halal di ndon!
Bob La: be rasional bro..jgn jadi barua rasis...jgn pandai jaga tepi kain orang k...sedar awak orang pe...jng jadi rasis bangsat k..
Bob La: srylah...err yuo huu...awak ni memang rasis bangsat...sedarlah awak tu siapa...orang bicarakan cara mencuci ayam..awak pula cerita lain...memang benar sungai2 di negara indonesia tercemar teruk dan kotor sekali di asia...jadi jadi batu api..jgn jadi rasis be profesional lah..kenapa kita harus kutuk negara orang eropah...sungai2 di sana memang bersih n cantik..bukannya mcm di negara awak....
Syuhada Comei: kotornya, itulah bezanya mereka dgn orang Islam..
Umar Bell Hajz: benda biasa je ne..tu pun nak kecoh..
Sue Apple Love: kalu p indon,,kena bw maggi cup byk2,,, udah x lalu tengok
Hafizi Chicharito: patutla org indon pangai trok..pati kt malaysia ni pn pengotor siot...
Schizophrenia Epic Signs: ayam penyet sedap nyewwwwwwwwwwwwwww.
Ashadul Amirul: bodoh je anu tempat orang buang air besar ke atau yang lain_lain kebodohhan terserlah.
Hendry Vince: pendapat manusia mmg bodoh... ngeri meraka susah.. mmg la cam ni.. yg membeli tu pandai2 la basuh balik... x the yg kotornya Ciptaan tuhan.. cermin diri sikit.. bersih ke.. bersih luar.. hati bersih ke?
Nathan Willy Prawira: orang malingsial tolol masa 1 org yg nyuci dianggap semua seperti itu.. bahasa kampungan susah aku bacanya... indonesia jelas lebih bagus dari malingsial.
Eroxide Black: ntah nyer.... ADMIN bli tros msk jer... aner ad bsoh.... KAH3 (ADMIN) jangan mrah
Muhammad Shariff: hahahhahahah\
Bensei Sazoro: setuju banget...
Therimam Fauzi: macam negara klen btoolll ajo... coment" macam ngrti ajo... emg dsar maling ngambil kebudayaan org.. bsa nya cmn niru PLAGIAT lo.. GK CREATIF... eeq.
Ernie Anie: ya,,,d'bulan suci ini,,jgn lah ada yg saling m'buruk-buruk kan,,,dosa pahala tuhan yg tahu segala2 nya,,,
Achmad Salafudin Berdurasi: itu hanya sebagian orang ja.
N Uwais Alqarnie: alah.. tak payah lah nak gadoh.. kita ne 1 rumpun lah.. kayak aku ne.. bapakku malaysia mamaku Indonesia.. so I love Them.. FOr admin, tak payah lah buat berita camni lagi, cari berita yg lain saje, biar tak rassis.. OK ^_^ Kite semua saudara.. same sejajar di mata Allah ^_^.
Fasya Fasya: Saya org Indonesia Asli,saya jamin tak ada satu resto pun yang mencuci ayam dagangannya dengan air kotor,kalau lah di video ini disampaikan ada yg seperti itu,pastilah untuk konsumsi sendiri dikarenakan keterbatasan ekonomi mereka mereka yg hidup dipinggiran kota, just to remind u all guys.. Kalau nak di cari cari selah.. Malaysia sdh dgn tidak ramahnya meng claim batik indonesia menjadi miliknya dan.. Dan... Banyak sekali Tenaga Kerja Indonesia yg sdh bersahaja membantu org malaysia disiksa hingga mati,jadi saya perlu sampaikan,cara spt ini bukan lah cara yg bijak. THx
N Uwais Alqarnie: eleh,, kau ngan pula becakap camtu .. masih banyak makanan kat indon yang bersih .. tak payah bw maggi cup banyak -_-
N Uwais Alqarnie: tak semua orang kat indo camtu lah ..
N Uwais Alqarnie: ni baharu comment bagus .. nape kite org jadi pada bodoh .. kalau belanje knalah cuci blik kat umah .. tak payah caci indo .. ya tak
N Uwais Alqarnie: eleeeeeeeehhhhh .. macamlah di indo itu semua buruk .. tak payah lah bw2 negara orang ..
Fasya Fasya: Uwais thx for the thumb
N Uwais Alqarnie: ya pak riva pasha BNI .. hahaha
Nathan Willy Prawira: MERDEKA !!!!!
Hendri Wijaya Wang: pek
Pak Cik Lee: air sungai tu kan mengalir....dan air sungai banyak...tak salah nak cuci ayam dengan air sungai camtu....dah beli ayam tu...cuci la sekali lagi dengan air yg betul betul bersih....yang bestnyer...mesti ikan ikan dalam sungai tu besar besar...best mancing ni....
Paridah Talib: Saya bukan nak buruk2kan negara Indonesia atau sesiapa cuma saya komen tak sanggup nak makan ayam yang dicuci drngan air sungai yang kotor tu saja....
Gani Risandy: .-. Gak penting banget ya, , ,
Rahmat Ilahi Asy-Syarify: hai,, ngko orang jangan suka buruk kan negara orang lain,,, fuck!
Nur Azhar Saari: bro..tajuknya bunyi 'cara cuci ayam di indonesia' bukan 'cara cuci ayam di indoneSIAL' lu jangan suka2 mau buruk nama malaysia
Ilham Ramadhani: satu kata buat yg uplod no foto fuck.
Ilham Ramadhani: vidio maksud nya.
Hanif Bha: salam 1malaysia.haha
Ahmad Fadli: Saya proud dengan Err You Huu....salam kenal....saya orang Indonesia dari Jakarta...saya sering ke sabah dan serawak untuk menjenguk my big sister..sesama negara Islam jangan berlaku seperti itu....
K-dy Kamekaze: x baik kita buruk kn negara kita..kita negara berjiran..kalau kamu x suka malaysia..suruh semua pendatang indonesia pulang ke negara indonesia la...jangan bekerja mencari rezeki di malaysia lagi...fikir fikir kan la
Nathan Willy Prawira: hey kamikaze... sebuah kwajaran jika indonesia sebagian miskin. lihat dong rakyatnya banyak. gak gampang mau ngatur. yang pasti kami unggul banyak hal, dari musik, kota besar, sikap, dll. kami masih punya hati nurani. gak sampai kayak kasus "ibu sikse anaknye" di youtube. asal mau tahu. kalo dngar awak cakap. bahasany kedengaran kampungan.
Mardhiah Jamail: hati nurani?? ya, hinggakan saat pemain bola malaysia terpaksa naik kenderaan kebal ketika bermain bolasepak di Indonesia tempohari?? hmmm...
K-dy Kamekaze: da2 x pyh coment x bergaduh lagi
Nathan Willy Prawira: awak cakap ape. saye cakap sini kayak kembali ke kampong jak. susah saya berbahasa malaysia. you know lah indonesia masuk G20 how bout yours? you know kasus tabrak lari plg banyak kat malay. kita mestinya tau itu salah. dan lagi jgn nak ngeclaim punya org. kmi merdeka dgn usaha bukan cuma cuma
K-dy Kamekaze: malaysia boleh!
Nur Azhar Saari: ape2 aje la kutu....
Haireel Anuar: Bagus lah sagat tmpat ko tu..orang ko cri makan kat malaysia..lgi banyak bunyi ko kan
Wahyu I'lman: Malaysia Negara Copy paste .. bsanya cman Copy Budaya indonesia .. tau malu sedikit
Dwitra Dieka: jangan salah,,mereka mencari rezeki tanpa bantuan negara lain.. sedangkan kalian masih berlindung di bawah pantat negara amerika. pikirkan itu..wajar kalian bisa makan enak,,berjuang sendiri makanya,,baru tau rasanya.
Kesian kat awk~nah nah ambik neh hty sya: bro jgn ckp byk lah.. kalau dah rasa negara lu hebat ke ngara kami xhebat ke.. cuba memerintah sekali tgk..ckp byk.. lu kalau rasa dah besar kt indon sana... knp byk maksiat oii... knp sbb satu vdeo nk jdi msalah bro...tmpt lu bkn byk lagi bnde truk kaa???
Dwitra Dieka: hadoh,, kurang puas cari masalah sama kami(indonesia),, tidak malu dengan negara sendiri? jangan menjelek-jelekan negara kami jika tidak ingin negara kalian akan menjadi seperti negara-negara yang pernah kami usir dengan paksa...
Đemi'rāsakuIni-untukmuBiārkan Iā'selaluĀda-danBilā RasāItu'hārusPergi-pērgilah Setelāh'Nanti-ākuMati: Anjing TIdak Lo Taik. Liat Sendiri lah Negara Lu ANjing. Plagiat Suka maling Taik Ayam Kau Anjing. Lo Kira Negara Lo hebat apa? Negara Lo Cuman Bisa Ambil Hasil Dari Orang. TAIK TAIK TAIk. -=Indonesia Cyber Evolution=- Was Hare.
Irka Yamie: hey kame kaze lok gak senang loe perang aja negara kami negara indonesia batas wilayah pun klen rubah-rubah dasar negara miskin loe.. berani tak negara kau perang ma negara kami tanpa senjata?? semmpak loe
Irka Yamie: malaysia malingggg.. hahah budaya di copy batas di ubah.. kurang baik apa kami indonesia?? tunggulah habis kesabaran kami.. hancur negara klen
Rizal Firdaus: jangan gitu donk negara malaysia itu apa miskin bisanya cuma ngeklaim budaya-budaya indonesia. sebenarnya negara malaysia itu miskin...bisanya ngeklaim2 budaya indonesia jangan gitu donk terus kalau ak bilang gini g salah donk kau sendiri ngejek indonesia.
Wahyu I'lman: Mna brani Malaysia ... mank ngra miskin tuhh .. wilayah nya kecil abis
Hanif Bha: doa kan lah yg buruk2 wahai irka,semoga allah s.w.t membalas kejahatan kebiadapan kamu..
Lan XCassanova: Patutla indonsial mmg sial bila kt malaysia...pengotor..tuihhh...persetan
Efan Mazlan: Hishhhh jijik gila perangai orang2 endon ni. pengotor gila nak mampos lah. sungai yang penuh dengan sampah sarap boleh pulak buat cuci ayam. xtau ke sungai tu dah dicemari ngn bacteria. patut la muka orang2 endon semua macam muka jamban x siap. rupa2nya hari2 cuci muka dgn air jamban. dasar negara pengotor. dari dulu mmg aku jijik gila nak pergi negara tu, semua kawan2 aku dari luar negara cakap malaysia berganda2 lebih bagus dari indonesia. ni fakta, diorang cakap diorang x rasa selamat bila melancong dkt endon. ada je orang2 yang muka macam penyamun.
Wahyu I'lman: Gaya kau banyak .. negara Copy paste
Irka Yamie: efan ngacah kau.. face kau cem perfect x macem sempak muka loe,, memang suka maling negara klen,, semua klen malingin dari lahan budaya.. ampek wayang mau klen hak miliki,,, dasar negara sempit
Efan Mazlan: yang ko ni dari tadi x habis2 ngn copy paste ape ke bendenya ? dah xde ayat lain kee. adoiii adoiiiii... tu lar len kali skolah tinggi2, baru la boleh lawan dgn orang2 malaysia yang dah terbukti tahap IQ and intelektual lebih tinggi dari indon tu. nak tau kenapa? sebab orang malaysia makan mknan yang bersih2, kitorang cuci makanan guna air bersih. bukannya air sampah n air jamban :P uwerkkkkkk.. geli gelemang aku tengok, ayam tu siap letak2 kat atas lantai lagi. ntah2 korang jalan2 sliper terpijak taik anjing pastu pijak lantai. then letak ayam tu, hudah kotor and haram makanan tu, islam dah ajar kita, kalau nak makan tu biarlah dari sumber yang halal , suci dan bersih. dahla IQ rendah, bab agama pon rendahhh,, serendah bawah tapak kaki aku ke pemikiran orang2 indon ni. mmg layak untuk dipijak2 macam sampah.
Efan Mazlan: Irka Yamie, Alololooooo... bro sepatah apa ko cakap pun aku x paham. mcm ni ko cakap bahasa malaysia macam endon? dont make any speculation without any proof bro. we are malaysians. our football player are better than yours, our towers are higher than yours, our spirit are greater than yours, our mentality are super more than yours, and our dignity is our power, we are stronger than all of your manpower. please speak from truth and not from your fucking lies and emotional thought. think before you talk, bak kata pepatah melayu "Terlajak perahu boleh berundur, telajak kata badan binasa"
Parly Cool: jangan kecil hati ya dengan orang yang post video ni....doakan dia berubah jek
Parly Cool: pasal video pon mau racist ke bodoh? komen kalau kene dengan video x kesah r ni dah menyimpang sampai kata negara aku anjing kenape? kalau nk marah nak maki ke tak payah nk kutuk negara aku r bodoh....marahlah dekat orang yang post video ni....harap jek serumpun tapi racist...buat penat jek pemimpin negara indonesia dengan pemimpin malaysia buat hubungan diplomatik kalau rakyatnya suke racists.....bangang abadilah sape yang kutuk negara aku pasal video bodoh ni.
Parly Cool: Riva Fasya setuju dengan anda tapi awak lihatlah orang2 dari negara awak...komen2 mereka ada unsur menghina negara saya....sedih saya...saya pon minat artis indon
Parly Cool: tu x kesah tapi kenape nk maki2 negara malaysia???? professional r sket
Parly Cool: sokong sama effan....indon suke komen ikot emosi....siap nk ajak perang bagai...bangang2 perangai
N Uwais Alqarnie: sape maki2??? malay negara aku , indo pulak .. so watpe gadoh
Angga Setia Pratama: kita mengalah aja sebagai negara yg berbudi perketi, biarkan lah jagn dihiraukan, itu negara, tidak punnya moral, allah pasti membalas semuanya , allah selalu mendegar orangorang yg benar.
Efan Mazlan: thanks bro, kita xleh kasi muka sangat kat dorg nii. mcm buruh2 endon kat sini, kasi muka sikit mula la nak samun sana sini. dah datang sini buat la kerja halal. bila buat kerja haram dah kne tangkap and hukum dgn undang2 kita mula nak cakap kita racist la jahat laa blablablaa..
Parly Cool: aku dah mule menyampah dengan perangai indon yang suke buat cter over sgt2......suke menabur fitnah suke amek anak dara orang.....dorang selalu ckp malaysia negara anjing...negara anjing pon dorang dtg gak wat semak kat sini...menyalak jek kuat
Ferray Ooi: wa tak paham lu cakap apa lanciau langsung... apa itu dong? apa itu gambang? english please...
Ferray Ooi: KALAU KAMI KAMPUNG, KAMU MAKAM LA.
Parly Cool: pale burit kau....bahasa kau sendiri pon tunggang-langgang nk berbahasa inggeris....nk speaking plak lampachi kanibu r lu kanasai....geli sial konon duduk kat australia...ingat tinggal kat luar negara dah bagos r sgt r english kau tu???? ada bahasa sendiri agungkanlah bangsat...indon x sedar diri fuck r... x kenang budi
Parly Cool: setuju dgn kau

VIDEO RAWAK

sds