MelayTv Logo
Thumbnail
Plancaran Kapal Terbesar Membawa Padah

by Rancho Prerajulisation on Saturday, July 07, 2012
41806 points

Mari saksikan bagaimana kapal yang begitu besar ini dilancarkan dan membawa kesan kepada pengunjung yang ingin melihatnya.mari saksikan.

Category:
Tags:
Sumbangan:

TINGGALKAN KOMEN

facebook comments:
Syukry Naser: hahahaha
Helmi LvEina: apa benda yang padahnya... seronok ada la kena air.
Eina Emy: Seronok ke?
Putra Al Hajj Ehsan: tak sebesar kapal nabi nuh.
Neelofa FC: apa yang padahnya...pelik, pelik.....ish ish ish....
Neelofa FC: bahaya bahaya....
Neelofa FC: macam nak tumbang....
Kanny Chello: palancaran kapal yg last tu cantek je.
Zali Ariffin: ada ok ada tak ok. tak ok sebab security measure tak menyeluruh... lain kali jangan wat agi..he..he..
Ibu Mimin Dhia: apa yg padahnya..padah kena air kot..tgk sronok ja..ingat padah mcm cite titanic ka..gimik ja..haha.
Pelesit Kota: Biar diorang rasa macamna rasa kena tsunami..
Xone Chucky: jackport....
Malek Mcb: acukkkk
Xone Chucky: seket je...acukk dyee..
Mohd Hafirus: bongoknye la admin punye tajuk...xtahu ape2.
Hapin Khalid: bodoh le.....org yg kata benda mcm ni merupakan padah,,
Lastconer Jin Penang: hahahaha...sronok2
Jalil Hamid: Bengali Puteh ni klu buat keja memang bangang habis.Klu datang tempat kita dia jealous kita dapat buat yang lebih baik dari dia.ADA KER LAUNCING KAPAL MACAM NIII..BANGANG..
Norbert Obertz: ko prnah nmpak ke kapal nabi noh, jgn ckp sebarang ckp..
Anggur Mirah Hijau: sy suka betul tengok sy minat orang yg keja kapal.
Hasmizi Kata Sombong: pggl badang ja angkat...haha
Vastro Lordes: tau ker kapal nabi noh bsr mane...
Putra Al Hajj Ehsan: tapi berlipat kali ganda dri kapal2 nie.
Aiman Asyraf Azmi: Putra Al Hajj Ehsan berlipat berapa kali ganda?
Zul Cool: Seronok
Muhammad Saifullah: tu semua rahsia ALLAH..janganlah tanye mcm2..p cari dalam al-quran..
Takeo Rimbara: Vastro Lordes aduhai...xbaca alquran ker...nak tau bace alquran la bro...
Ahmad Bulat: bodoh punye admin.
SAyE GeLaK BeSaR bAcE StAtUs aWaK: admin2~....
Muhammad Na'im Hasan: seingat aq la..bukan kapal tapi bahtera nabi noh...dan bsr bahtera nabi noh kita xdpt gambarkan...cubala rujuk pada buku2 agama..
Gundam Evolve Gundam: mandi mandi yeeehaaa seronok.
Mr-rizal Ptt: the tau kapal tu nk msok dlm air dok dkt2 nsib bik x lemas.
Mohd Syahzwan Ibrahim: Yang paling akhir gambar hitam putih itu yang paling kesihan.. jenuh buat kapal dan bila dah siap dan semasa pelancaran kapal tu terbalik dan tenggelam.. ish ish ish kesihanye.
Muhaimin Zulkifli: kekekeke
Mohd Syahzwan Ibrahim: Kapal ke atau bahtera ke itu cume istilah namun maksud dan ertinye tetap sama.. Dalam aiquran tak beritahu berapa besar bahtera nabi Noh. Cume pengkaji berpendapat bahtera nabi noh panjangnye 132.42 meter atau 437 kaki, leber 22.12 meter atau 73 kaki dan tinggi 13.33 meter atau 44 kaki. Berbanding dengan kapal zaman sekarang .., contoh aircraft super carrier kelas nimiz uss enterprise panjang 340 meter atau 1122 kaki dan powered by nuclear. Super thanker kelas ultra large crude carrier panjang 485 atau 1503 kaki dan kedalaman muatan maksimum didalam muatan hingga 25 meter atau 82.5 kaki . Harap anda bandingkan..
Hasrol Hussin: bahtera nabi noh lagi la terbaik...
Iz Ahmad: mana datang padahnya..semak.
Encik Khairul: Aiman Asyraf Azmi bayangkan lah setiap jenis haiwan berpasangan naik ke kapal nabi nuh.. dari situ kita taw yg kapal nabi nuh besar mana... think positif.. bkn nak kondemkan org..
Kucing Nakal: bukan kapal tp bahtera
Azam Momo: sebesar 1 pertiga bumi...lain kali bace al-quran tu biar memahami maksud,,jgn pakai bedal jer..
Adachi Sadayoshi: pembulak nak mampus..lain kapal di show kitak org tok..bongok...
Luthfi Amirul: Bestnya dapat mandi air percuma...
محمد حريزالدين إسماعيل: mmg btol... kpl nbi nuh yg pling besr... boleh memuatkn smua haiwn kt dunia ni, brpsangan lgi....
Mohd Azmanudin: blh menampung seluruh umat.....xkira manusia @ haiwan....xperlu tnya la brapa besar....yg pasti kita xprnh lg tgk sebesar 2....

VIDEO RAWAK

sds