MelayTv Logo
Thumbnail
Cara Mudah Hilangkan Kemek Pada Kereta

by Quickie Lakapoz on Wednesday, April 25, 2012
25323 points

haa nilah cara mudah nak hilangkan kemek pada kereta,dan tak memerlukan kos yang tinggi...

Category:
Tags:
Sumbangan:

TINGGALKAN KOMEN

facebook comments:
Mhha Hafiz: memang berkesan dan sangat mudah..tak payah ketok n cat..tapi masalahnya mana nak cari co2...carbon dioxide tu..adehhh....
Memey Owen Hry: bgus niie,,,,,
Sall Azlind: amazing
Kamikaze Fzlwin Yuko: terbaikkk
Bard Ryan: aku pon tertanya2 kalau ade msg aku la~
Mika Hehe: hahah~...mmg terbaikkkk~! jimatt gle..
Firdaus Shb: mudah tol zaman skrang..hihihi.
Roziah Draman: wahhhh... senangnyer
Lala Cik Chenta: klu spray ngn spray rambut ley x.
Nick Thien: pakai video head spray sama ja tu
Hafiz Da Lesh: Nick Thien video head spray 2 pe ekkk...? mne nk cari...?
Eva Saifun: guna alat pemadam api c02 bleh kot..hehehe..
Amin Husni: Kat Ace Hardware ada jual tak silap aku
Paan Lanun: mne boleh pkai vdeo spary.. pkai lighter punye gas la...!!!
Nick Thien: kedai electronic (hafiz da lesh)
Mohamed Rashiddi: Ade ke lagi jual video head spary masa kini. semua dah pakai DVD.
Khai Zam: Kedai mana ada buat ni
Khairul Anuar Abdul Hamid: Kalau keta buat dgn tin Milo buleh le... Hair dryer? seriously? Kalu heat gun tu masuk akal la jugak... kencing je tu.
Mhha Hafiz: video head tu yang alkohol cuci head video masa pakai vhs..dulu kan semua pakai tap recoder..sekarang dah pakai memory card..tapi tu x cukup kuat..masalahnya co2 tu lebih kuat..tapi bahaya pada kita..kena tangan mau lebur sebap sejuk beku..huhuhu
Amin Husni: Dah beku jadi lebur pulak??? Kalau kena CO2 kat tangan, nanti kena FROSTBITE http://www.area51paintball.com/handling/co2.pdf Kat kedai hardware kan ada jual compressed air? Cari lah yang CO2 punya.
Zulkifli Ahmad: ya mana nak cariCO2.
RizNet Maltrex: Nak suh bengkel keta try buat dulu...
Azrian Sungit: arr....tipu ja kau...sana......
GiveMe Job: boleh caye ke? apsal kesan kemek sebelum letak dryer tu tak nampak langsung kemek tu. fake ni.
Angah Adi: FINALLY! AN EASY WAY TOREMOVE THE KESAN KEMEK AT MY MOTHER'S CAR!
Maximus Lee: alah....nk cri 2 sng jew...gna gas R22 a/cond pon bleh dpt....terbalikkan tong gas.....hihihihihihihi.....p pnjam kat mbe2 yg dok pasang a/cond...depa taw...:)
Ik Abd Rahman: aku rase itu bagi kemik yg tak serius je...cth some one tu tersandar kat body kereta secara mengejut...kemik...so kalau kemik yg mcm nie peratus bahan keluli tu x rosak teruk...konsep mcm tin aluminium laa..cuba tekan secara lembut...and then bg pressure dalam tin confirm lekuk tu jadi ok balik...so kalau kemik kereta disebabkan pelanggaran yg impaknya merosakkan teruk teras keluli badan kereta cara nie memang takkan berkesan...kereta sekarang kalau korang perasan dh mcm tin...cth kereta perodua viva...tekan laa body kereta tu..mcm tin...kualiti tak ada...sandar sikit kemik laa...model kereta dlm video kat atas tu pun tgk ketahanan body sama mcm viva...cube bt kat kereta yg mahal2...tgk berkesan x...sbb setahu aku..keluli bg kereta mahal2 nie kualiti mmg tak payah cerita laa..top...
Amir Reza Mustapa: no harm trying..~ cuba ler..
Osman Jailani: :)
Khairul Fikri: xde sape suruh ko percaya... kalo nk tau kebenaran.. ujikaji sendiri la..
Mohammad Azwan Samsudin: btol ker? try x jd cmner?
Masrin Zaini: Rahsia Ketuk Magic terbongkar.
Rauf Aziz: dh kaler hitam mn nk nmpak sgt ksn kemek.. adoooiii..
Amylia Sara: Nick Thien.mane nk carik video head spray tu?boleh guna betul ker?
Amin Husni: Kat kedai hardware selalunya ada. Ace Hardware ada.
NoAnz Havoc: ade sesape dh pny try ke? klu the try ape kesannye?
Penyu Fanatik: blah la wei...
Adik Mencari Sahabat: yes.... tq byak2.... aku dh buat dh... hihih npaknya berkesan.... hihih jimat duit aku.... hihihi
Syamim Faiz: aku da cuba da .. memang jadi ..
Makahai Hikimaru: pakai gas air cond jew
Aleya Kamal: spray yang untuk bersihkan CD/PC compartment
Mat Sepon Dollah: dlm toutube byk lg bole tengok.
Mohd Nursaifullah Jamingan: Just a tutorial. Nak kebenarannya uji kaji sendiri kalau betul kan sudah menguntungkan diri sendiri
Ahmad Mufdi: lain kali jgn mudah percaya.. kaji sendiri baru tau... bodoh sombong
ATowk Puyo Kuasa Dua: Menjadik...pakai ais pun jadik...tapi tuk kemik ' U ' yg tak dalam laa...kalau kemek' V '.2 kali jumaat pun belom tentu leh elok hehehee....
Azizah Ahmad: Fantastic
Beybie Archeles Evans: senang giler,, nanti aku nk test.
Ean Redzal: Tulis 1k Follower -_- kenape dapat 500 Follower Je -_- , cuba korang try pulak , Link -> http://www.facebook.com/photo.php?fbid=221817244631217
Angel May Cry: kalau btol la..kedai keta ketuk magic kne ar gulung tikar..
Shah Hashim: Cun..bole try maa..
Aubrey Evron: cam mana kalau vigo kami tu kemik terus lah tu kan sbab keras sikit kalau dibanding viva.
Intiran Harikrishnan: Cari kat Ace Hardware.. Harge dari 28.90 hingga 52.90
Intiran Harikrishnan: curik kat shopping mall
Harry Guyz: Co2 ada jual kt hardware...bleh cr kt citu..xpun pinjam kt bomba alat pemadam api kecil jenis CO2 (pemadam jenis elektrik) try le..

VIDEO RAWAK

sds