MelayTv Logo
Thumbnail
Pakai Kondom, Kita Selamat LOL!! iklan bagus!

by Adi Jason on Wednesday, March 07, 2012
84998 points

Iklan kondom dari Indonesia?

lagu ni lagi sedap.

sila komen!

Category:
Tags:
Sumbangan:

TINGGALKAN KOMEN

facebook comments:
Zul Cat: sial nye admin..please block ak.
Rafiza Rauf: macam galakkan seks bebas je?
Mie Sanglang Psk: terpulang kepada individu
Pencak Tribuana: ni nak menggalakkan je... ishh...
Meem's Brng: pakai lah kondom.....7E ade 24H.
Kwonlon Enteng: ada jew jual kat 7e bg yg bukan beragama islam la.
Iam Peijal: keakeakeakekaaa
Wilion Rigah: menggalakan penambahan penularan HIV+ lah puan, tanpa pendidikan orang tak akan tahu, nak ker kalau saudara puan yang kena penyakit tu, sebab dia tak taw safe sex. Beringat tak salah, Dosa nak buat sex bebas tak dapat dibendung walaupun ngan didikan agama, law didikan agama betul2 diikuti tak derlah jenayah , betul tak?? hisk2 pemikiran yang amat cetek. Berusahalah puan .. Open your eyes and open your mind to save not your self but others, ada paham
Wilion Rigah: kondom tu tak terhad pada yang sesiapa, law cam tu semua yang beragama Islam mempraktikkan unprotected sex? itu maksud awak. ingat dosa tu sesiapa boleh lakukan sebab iblis dan syaitan sekeliling.. tambah kuat pengaruh agama itu, tambah meriah iblis dan syaitan mempengaruhi.
Wilion Rigah: kat hospital percuma..
Wilion Rigah: aper yang menggalakan.. ceteknyer pemikiran
Wilion Rigah: aku sokong iklan nie, kempen menyedarkan kepada sesiapa yang fucking around, dah terkena baru nak kata "ngapalah aku nie macam anjing sana sini nak mengangkang? ngapalah aku tak guna kondom", ramai yang malu untuk membeli kondom sebab nanti takut apa orang kata, biarlah dapat HIV+ daripada membeli kondom, iklan nie bukan untuk menggalakan tapi untuk memberitahu dan memberikan pendidikan kepada orang2 yang tak ada otak dan akal, ikut sedap jer mengangkang dan menyucuk. Ramai orang yang kuat menyangkal, dah kena baru padan muka, tak ada ubat untuk penyakit nie. ada paham,
Rafiza Rauf: Wilion Rigah mudah sgt nk ckp orang cetek pemikiran eak!!!...u bagi je pandangan x payah nak ckp org cetek fikiran...kita bertukar pendapat so x yah la nak tunjuk yang awk tu hebat....u bagi je penerangan u jangan la nk jatuhkan org pulak.asal org tentang u cetek fikiran ke?!...terngkan dengan baik2...
Farid Ramli: tah pape la lagu.. bodoh punya endon.. suruh org jgn buat sex bebas tp kalau nk buat gk kne pakai kondom..
Yati Nur: act org yg buat ni dgn niat utk peringatan, nk elak penularan HIV, AIDS.. so we just look at the positive side, seks bebas mgkin agak sukar dicegah jadi ambil langkah kedua cegah HIV, AIDS dr merebak. sama juga dgn bagi jarum kat penagih bukan nk galak penagihan tp nk kurangkn perkongsian jarum.. so, think positve...
Sarip Udin: kan dlam Islam bagi tau JANGAN HAMPIRI ZINA.... so iklan ni dituju pada org bukan islam jerk..Org yg btol2 ikot ajaran islam x memButOkan IKlan ini.
Piece Heaven: jadi maksud ko indonesia itu bkn negaranya islam?
Sarip Udin: This video for non muslim at every country .... not Indonesia only but entire of world including malaysia.... for muslims they have Quran
Mohd Muslim Hashim: sebenarnya dalam islam memang tidak dibenarkan sama sekali.. ini bukan jalan alternatif.. kalau nak dikutkan sekiranya dia tak terkena hiv pun, sekiranya didapati bersalah, hukum rejam sampai mati bagi yang dah berkahwin.. (hukuman mati), bagi yang belum berkahwin.. sebat seratus kali.. harap saudara menghormati sensitiviti beragama..
Muhammad Azamuddin: kita ptot sedarkan semua tntg pntgnya didikan agama bkn pentingnya pendidikan seks.pegangan agama kuat, InsyaAllah dia xkan mghmpiri zina apatah lagi melakukan zina. wilion rigah menyokong agama atau menggunakan logik semata?yakin ke ngan pkai kondom selamat?yakin ke bila melakukan zina tu xda menyakit lain?bnda haram mesti ada kesan buruk n bnda halal mesti dpt hasil yg baik.
Fouzie Arzaman: ape r korag nie..nie iklan utk hindari hiv..bkn galak kan sex bebas..open minded lah ckit...jgn nilai dgn per yg nmpk jerk..kagkdag per yg nmpk uh lah yg slah...
Chinta Canduri Chinta Handuri: wilion rigah. mcm hebat ayat..hahaha sokong sgt iklan ni... sukati org la sapa2 yg x sokong iklan ni..ni iklan menggalkkan org buat sex...ko tu bodoh pemikiran yahudi... suka2 ko mau ckp org cetek pemikiran.. ni iklan utk negara org kapir boleh la...ko ingat pemikirn ko tggi sgt la..baruah betul...klu hebat sgt xyah nk tunjuk kat fb ni..p tv 3 buat ceramah tentng pki kondom ni..bodoh.. klu nk komen2 jela pasal iklan ni.. bukan nk komen pndapat org lain..suka2 ckp org cetek pemikiran. mcm ko tu hebat sgt..blah la wei..
Farok Fakurdin: untuk org dah nikah ,,,,, ni yg x nikah dok komem apa betul apa wilion rigah.....kata kan,,, bukan galakan, tapi peringatan bg yg dok buat sex sesuka hati,,, tgk negara kita sudah la ,, ramai mana dah,,, anak dok buang dlm tong sampah..bagus iklan mcm tu,,, sepatut nya ada di malaysia, org kita tau nak sex tapi x tau nak pakai comdom,, dpt anak buang dlm sungai la,, klau malaysia nak benda ni x jd ,,, hukum hudud kena di jalan kan lah,,, mekah,,
Fazlina Kuerschner: betol farok ,komen yang bagus
Melayu Xkn Hilang: cetek tok hang
Farok Fakurdin: tq kakak aku yg dok jauh,,,
Afdhal Ridha: MALAYSIA MONYET..........
Affwan Lokman: dalam islam. syariat islam itu datang dengan menjaga 5 perkara asas kehidupan manusia di dunia dan akhirat.. 1. menjaga agama, 2 menjaga nyawa, 3. menjaga aqal, 4. menjaga keturunan 5. menjaga harta... Allah befirma, "la taqrabuzzina" ---> 'jangan dekati zina'... kenapa Allah x guna "jangan melakukan zzina".. ini bermaksud, didalam pengharaman dekti zina itu ia menjaga agama, nyawa, aqal, keturunan... ada terkandung 4 penjagaan dalam pengharaman dekati zina... bukannya keturunan je yang nak dijaga.. fikir-fikirkanlah
Risky Aquarius Dragon: ea ade ade je tingkah orang ne.
Aqmal Hakimi Johari: Iklan ini nak menunjukkan ada cara untuk mengelakkan daripada menularan HIV. Dengan mengunakan kondom 75% penyakit tersebut dapat dielakkan. Justeru itu Iklan ini diwujudkan bagi memberi kesedaran kepada mereka yang menjalankan aktiviti seks bebas. Pada mereka yang sudah berkahwin juga disyorkan untuk menggunakannya sekiranya berhajat untuk menjarakkan tempoh hamil. Tiadalah dalam Islam hal ini kerana menghampiri zina itu adalah dilarang sama sekali. Adapun mengenai iklan ini menambahkan lagi pengaruh seks bebas adalah salah sama sekali ini kerana iklan ini berbetul kesedaran bukan galakan. Makanya kita harus teliti akan apa yang disampaikan. Ya betul dalam Islam tidak menggalakan menggunaan kondom tapi buat mereka yang berkahwin dan ekonomi mereka tidak stabil adalah dibenarkan walaupun setiap anak itu telah dikurniakan rezeki tapi rezeki tidaklah datang bergolek-golek harus diusahakan..:: tiada isu cetek pemikiran, kalau mereka tak kenapa anda tak memberi tahu. Tarbiyahlah dengan hikmah bukan dengan menyatakan ceteknya pemikiran. ::.
Erman Aaron: cam pelaq iklan ni hahha.
Tg Rania Irish Issabelle: @Afdhal Ridha: Bahasa Melambangkan Bangsa. Budi Bahasa Budaya Kita. Mind Your Language. TQ.
Kitajuara Hero: Wilion Rigah aku pun tak reti nak cakap apa. klu sedara kita kena aids memang kita tanak. tapi kalu anak gadis kita jalankan hubungan seks biar pakai kondom. agak2 la, nak biarkan atau angkap tangan lempang budak lelaki ohh paksa kawin dengan pisau di leher.
Liyu Yulianti: tp inti nya kan semua orang mau muslim non muslim kan tergantung dari diiri kita sendiri, iklan ini cuma mo ngasih saran kl mo aman pake kondom jangan pake kaus kaki.....
Sarip Udin: so..?
Sarip Udin: thx 4 the Info...
Sarip Udin: sory..
Bibiey Shieyken: lucu sangat iklanya
Khairul Nizam Arshad: Qeela Sufian
Bibie Fricilia Medili: btl ckp wilion rigah. jelas sekali.
Amarul Feddly: Terbaekkkk...
Azmal Farid: bapak kau ajar orang.. aduhai. sesat sesat
Hashimah E-mah: LANTAK LAH KORANG NK GADUH.....
Punkin Luvrz Bubblebuu: huhu....
Aminur Rashid: and you plaese read al-quran....
Aq Nora Inni: even hang wat sex kai kondom.... kolo x kawen lagi haram tetap haram der... terus terang aq cakap....
Aq Nora Inni: even hang wat sex kai kondom.... kolo x kawen lagi haram tetap haram der... terus terang aq cakap....
Aq Nora Inni: marah tol minah nie.. wabak sex bebas susah dah nak di bendung... sape yang melanggar perintah PECIPTA kita yang suruh kita jauhi zina kene lah terima akibat dari perbuatan sendiri tu.... kai kondom ke tak, haram tetap haram beb........ taubat sebelum terlambat
Adi Stark: patut kondom xpayah pakai, sek bebas xpayah buat..klu galak pakai kondom, mcm galak zina laa...patut ibubapa kawal anak2 ppuan.baqu betoi..anak2 diberi didikan agama.jika iman kuat, nafsu xkan menguasai diri..ingat Allah, lupakan Kejahilan..InsyaAllah ada Nur.
Beybie Archeles Evans: hahaha lagu kondom pun ade ek ,, bongok aje.
Rendy Royz: like
Muhd Fadzlanz Oki: terbaik
Ina Jan: haha best2
Nur Ain Teoh: Cara penyampaian sgt bgs..terang & jelas tp kepada yg berkahwin jelah..yg tak berkahwin mmg ptt la dpt penyakit tue..pandai2 bt sape suh..
Mahzan Faiz: bese la 2 bey..haha...:P
Mohammed Syawal: asal eh lagu ni.
Wan Mohd Fierdaus: Wilion Rigah ni mesti kuat buat sex bebas dan galakkan orang main sex kan hahaha
Kamal Kaykenie: Ingat tu dom... pakai kondom..... ko ble slamat kt dunia jer... kondom tu x de nye slamat kn ko kat kubur nnt...
Miszareja Qyaisarah: Lagunyer best....pkai lah kondom...elak aids..
Heru Fabregas: pahami lah.. bodoh betol yg comen ni..
Mohd Amiruddin Bin Saleh: kt melaysia xde pn iklan mcm ni... hahahahahahahah giler..
Jo Jie: the best explanation ever!!!!! =))
Reymond Toby: rafiza rauf : sok alim loe sempak...
Mida TrueHeart: ermm..suma komen2 kt bwah ni jd cam rumit sikit ada sokong ada tak..tp akunyer nk komen...sikit jer..cer korang bt sendiri senarai kebaikan n keburukan kondom tu atau iklan ni...bru sng di nilai...hehe...
Mag LeNa: Mr.Sarip Udin...bagi saya komen awak tak betul....tak ada agama yang mengajar jahat,saya christian,tapi banyak keluarga islam...
Siti Rohaya Sheikh Obit: Apa2 je iklan ni...uuh...
Zulh Del Uka Hasin: tuk org kuat sex..
Mieza Roses: ape pn iklan ni bes...utk hiburan hahaa.
Hendra XOtice Sihite: sapa bilang .. indonesia mayoritas muslim biadap ...
Azlee Shahrel: Sakai. Pasal Kondom pun nak gaduh. hahahahaha
Indra Purwita: i dont like your profile picture (JK bro...), but those words are deep.
Mohd Muslim Hashim: Sebagai seorang islam, iklan sebegini perlu ditentang. Boleh rosak akidah sekiranya menyokong iklan sebegini. Sekiranya ada seorang anak perempuan remaja sekolah yang suka melakukan aktiviti seks bebas, maka ayahnya hanya perlu memberikan kondom sahajalah. Inilah generasi yang cuba diwujudkan. Iklan sebegini hanya menghalalkan aktiviti seks bebas dan menjadikan aktiviti seks bebas suatu budaya yang diterima oleh sesuatu masyarakat. Sekiranya hendak mencegah penularan HIV, sebenarnya baguslah HIV ditimpakan kepada mereka yang suka melakukan seks bebas kerana golongan yng melakukan seks bebas, perbuatan mereka hanya menghina kemurnian institusi kekeluargaan dan peruntuh tamadun bangsa.
Mask Light: satu jew cara nk benteras sex bebas kat ngara2 islam..hukuman hudud (tuhan). dilaksanakan in sya allah wabak sex bebas makin bekurangan kpda owg2 islam..
Affan Omar: yes , betul , jgn pkir bnde y xelok aje ,,, always positive thinking ...............
Veri Madridista: woi, komen benar2 sikit.. kau mau penyakit menghampirimu? jangan kau hina negaraku.. kalian negara perampas suka merampas tanah laut indonesia.. malaysia adalah biadap.. malingsia
Veri Madridista: ini malaysia suka urusi negara orang.. sadarlah malaysia bukan lah negara bagus, mayoritas malaysia tuh pencuri semua, penyiksa, jangan suka membuat ulah.
Herfie PoetraPertama'Dari Dua Bersaudara: sepengetahuan saya tidak ada iklan itu di tv indonesia, itu cuma iklan bayangan yang beredar di internet.
Ahmad Hasanuddin: bro, saja nk betulkan... dalam islam x boleh mengelakkan hamil sebab kurang rezeki... kalau sibuk baru boleh... ada beza tu.
Jimmy Iskandar Maarof: Mohd Muslim Hashim bagaimana nasib anak yang dilahirkan oleh pesakit HIV..apakah mereka juga bersalah...:(..saya terfikir sejenak...

VIDEO RAWAK

sds