MelayTv Logo
Thumbnail
Hukum Hudud

by Adi Jason on Friday, June 22, 2012
12572 points

Hukum Hudud kat saudi arabia

Category:
Tags:
Sumbangan:

TINGGALKAN KOMEN

facebook comments:
Zarul Arul: hukum hudud milik allah.
Ejai Chor: hudud adalah hukum yang disuruh oleh allah kepada kita manusia.....
Ammar Syafiq: npe video ni tak dr jarak dekat.. lg mmberi kesan dlm diri..
Muhammad Faiz Sahimi: patut buat kt malaysia.
Rahim Ahmad: bgoncang jantung..
Uwais Ghulam Khan: Hukum hudud itu tak patut dilaksanakan di Malaysia, denda yang dikenakan tidak setimpal dengan kesalahan yang dibuat.
Zamri Ahmad: die buat ape tu? kurang jelas la.
Sam Carcersh: klu hukum hudud ad kat malaysia, org akn pk 10 kali nk wat jenayah.aman negara.
Ahmad Fahmi: 10x je pk???xckup... nafsu ngn syaitan banyak
Jieday Roon Dy: boleh buat di malaysia tapi utuk orang bodoh saja hahah
Nabil Farhan: nk tnye lagu dia ni pe tajuk dia?
Shaiful Raffique: hudud tu fardu kifayah ke x?
Fitri Rossi Mania: kalau dekat lebih clear...
Encik ALi Mustafa: dia pancung ker?
Iqbal Pugalu: Cocok nih.. para koruptor2 di Indonesia...
Cecepz N Nieta Noise: dari awal salah, sampe sekarang juga salah.
Andy Ramly: slagi ade nye umat mnusia yg mkn riba', hkum hudud x kn mgkin dijalan kn.
Shauqi Hakim: kalo buat kat malaysia, mesti x de yg berani lg yg sanggup bunuh org dan buang bayi..
Wan Harimau: patot dijalankan di Malaysia... MEMANG PATUT!
Mark Aliew: kejam jugak ya cara ye
Mark Aliew: p parlimen le klu nak sangat
Bucyuk Cuk: takut ku tiguk
Abdel Al-Maliki: hukum hudud patut dilaksanakan dimana2 negara Islam....memang patut...hudud mengajar umat nabi Muhammad percaya yang Allah S.W.T maha adil dan bijaksana...ketika melakukan jahat maka balasan nye amat perit...ini supaya membuat hati umat Islam lebih tabah dan berani menghadapi musuh direjami yang dikutuk oleh Allah S.w.t....tiada demokrasi yang dapat melarang hudud di negara yang penuh dgn Ugama Islam....ia Wajib dilakukan...secara fizikal nye...Penduduk Arab berpegang teguh pada yang 1, iaitu kitab Al-Qur'an...untuk ape kite angan kan syahid...sedang kan kite sndiri takut hudud berada di Malaysia...itu sume untuk apa....itu sume permainan Yahudi Jahannam , supaya kita tidak ikot perintah Allah S.W.T.....biar hudud cume untuk orang Islam sahaja...yang kafir x perlu dihudud kan sebab Allah tidak meletakkan hudud pada agama lain selain Agama Islam yang dipegang teguh Oleh Nabi Muhammad , kita berdoa kepada Allah S.w.t supaya malaysia menjalankan hukuman hudud yang pertama di negara yang penuh demokrasi...tidak perlu risau akan negara yang membantah...Sama-sama lah sokong hudud akan dijalankan dgn sempurna dimalaysia...AMIN Ya Robbal A'lamin.......
Arys Ayank Umye Syti: Sadies amat...
Tia Sahar: Xrse kejam sgt ke? Klau la contohnye org yg dijatuhkan hukuman kne fitnah ataupun xbersalah.. Camna? Ya allah.. Takutnye.
Nurhamizah Ahmad Rusli: minta betulkan statement...bkn hari ni dia bunuh org esok dh jatuh hukum..dalam hudud banyak perkara diambil kira..
Tia Sahar: iye. aq tau bkan die trus dihukum keesokan arinye.. klo ko tgk tajuk die pn ko tau syiah.. kan.. tp pd pendapat aq.. x. aq sokong pendapat org ni.. die ckp.. "Drpd menyeru kepada Hukum Hudud, mengapa x kita menyeru kepada perlaksanaan cara hidup Islam (Ad-deen) yg lebih utuh dgn harapan kita bukanlah hanya sebuah Negara Islam yg dikenali dr segi material. Agar kita dpt menarik lebih ramai manusia melihat betapa Indah dan syumulnya agama suci Allah ini dimana setiap kalimah Quran membuktikan keesaan (satu dan yang tiada sekutu buatNya) dan kebesaranNya dan bukan menakut-nakutkan mereka dengan keadilan. yang disalah interpretasikan." Btulkan? da setahu aq. hukum hudud hendaklah disaksikan oleh org yg beriman.. tp dlm zaman teknologi ni.. msuk video segale. Smua org get chances to c thz video. It'll scared ppl rite.
Muhammad Saifullah: kalo sorg dah kene potong tangan ko mencuri ke?hukum ALLAH..ko jangan senang2 mempermainkan agame ko sndiri..mane agame lain xpijak agame ko sndiri..ko sndiri takot nk ktengahkan..fikir baik2..hukum hudud tu hukum sape..? tu baru dunia..akhirat macam mane?fikir kan lah baik2....bukak sikit mata dan minda bile bercakap..cakap biar cakap mcam orang Islam..ko tgk komen2 sume..sume nak buruk kan Islam..tu yg ko nak?nauzubillah.cakap pasal nafsu..ape gune ko belajar agame..ape gune istighfar..hukum hudud dibuat ada hikmat dan manfaat..supaya manusia sentiasa beringat..dan cuba fahami kontek aku ni..
Muhammad Saifullah: sebabtu wjudnye hukum hudud..supaye sntiase beringat..tu baru dunia..akhirat..berulang kali tau..cube fikir balik..nauzubillah..
Muhammad Saifullah: cakap biar beralas kawan..saya tau hukum ni bukan tuhan you yang buat..kite orang marah sekiranya menyentuh dan memburukan Islam..untuk pengetahuan kpd bukan yang beragam Islam.. janganlah senang lemparkan komen terhadap sensitiviti agama..dan untuk pengetahuan korang jugak hukum hudud ini..memberikan impak kpd semua manusia sekiranya ianya dijalankan..kerana..cuba fikir kalau you all punye kawan ke sedara mara ke terlibat dalam hukum hudud..dan dijatuhi hukuman..you all rase..you all akan sertai ke hukuman tu sekali..saya jamin..you all tidak akan terfikir untuk melalukan perkara sedimikian spt mencuri.dipotong tangan.hukum hudud ini juga mendisiplinkan dan sentiasa beringat kepada Allah s.w.t(kepada yang muslim)...harap you all faham..tidak silap saya..hukum ini hanya dilakukan kepada orang Islam sahaja......maaf kalau ade salah dan silap..baik datangnya dari Allah buruk datangnya dari diri saya sendiri..
Muhammad Saifullah: http://melayu.tv/video.php?id=yt_1z2NFxnMEhc
Tia Sahar: https://www.youtube.com/watch?v=-d1Tab4Mqzk&feature=youtube_gdata_player
Fazlee Mohamad Arif: Hudud wajib dilaksanakn kt Malaysia utk kurangkn jenayah bknnye AES.
Hazman Adanan: Mark Aliew mno ado kejam
Besiapi Ke Kg Hong: Hukum gantung tu lg kejam.....amat menyakitkan sbb salur udara ke otak masih belum putus dan memberi isyarat sakit kepada yg digantung....sama la dgn hkuman suntik di Amerika....hukuman renjatan elektrik pun sama....yg nmpak ngeri kerana darah yg berwarna merah keluar supaya diberi takutan dlm hati utk org lain melakukan kesalahan jenayah...hikmah darah berwarna merah Allah buat supaya kengerian tu agar manusia tidak bunuh membunuh...kalau darah warna putih, hijau ke...tak ada apa-apa kengerian pun...tak percaya tgk filem Predator...darah Predator tu warna hijau....tak rasa apa pun tgk darah tu...
Ra Bayu: Primitive,,,,,,,,
Solahuddin Al-ayubi: bkn ptt,tp wajib!
Muhammad Shahir Roslen: Malaysia boleh dibuat hukum wudud, tetapi tidak sesuai. Malaysia negara pelbagai bangsa dan agama(makmur). Jika seorang itu melakukan kesalahan seperti mencuri dan hukum hudud hendak dilaksanakan sedangkan dia Islam, pencuri itu boleh menipu yang dia bukan Islam. Islam itu cantik dan indah, Islam juga tidak menggangu agama lain. Banyak lagi cara lain boleh digunakan. WalLhualam, maaf jika trkasar bhasa.
Panglima Gaban Gagah: pesalah itu untung sbb dia sempat mengucap 2 kalimah syahadah sblm mati (harap2lah).. dan pesalah itu jugak b'untung sbb dia tau saat dia mati.. kite yg msh hidup ni belum tau lg bila ajal akan menjemput kite....
Ahmad Fauty: hukum allah wajib dilaksanakan..no kompromi.
Bena Saqienah: astaghfirullah....
Hazman Aziz: Saya pernah menyaksikan dengan mata kepala saya sendiri sewaktu mengeerjakan umrah pada tahun 2002....tempat yang sama ia itu berdekatan dengan pasar kurma di Mekah di lapangan mesjid awan.. subha nallah.... darah mengalir dan memancut macam lembu kena sembelih..
Putera Kodok: Solahuddin Al-ayubi bkn wajib tp najib

VIDEO RAWAK

sds